Náš výskum a vývoj

Náš výskum a vývoj

Moderná biotechnológia založená na mikrobiológii

 

ZA NAŠIMI RIEŠENIAMI SA SKRÝVA KAŽDODENNÁ VÝSKUMNÁ A VÝVOJOVÁ PRÁCA.

 

Dohliadame na projekt Výskum, vývoj a inovácie v spolupráci s dvoma renomovanými organizáciami v Luxembursku: List (Luxembourg ústav vied a techniky) a LCSB (Luxembourg Centre pre systémovú biomedicíne) . Tento projekt pritiahol pozornosť luxemburskej vlády, ktorá sa nás rozhodla podporovať spoločnosť Probiotic Group po dobu 4 rokov. Naším cieľom je študovať účinné mikroorganizmy v oblasti čistenia a starostlivosti. Tie sú starostlivo vyberané tímom skúsených výskumníkov na vývoj nových bakteriálnych kokteilov.

 

Cieľom tohto projektu je identifikovať selektívne bakteriálne kmene a vyvinúť obohatené probiotické kokteily pre špecifické aplikácie v čistiacom a ošetrovateľskom priemysle pre ľudí a zvieratá. Tieto inovatívne produkty musia byť šetrné k životnému prostrediu a musí byť zaručené, že budú účinné pre konečného spotrebiteľa. Musia tiež poskytovať zdravší životný štýl, pomáhať v boji proti patogénnym a rezistentným kmeňom, ktoré predstavujú drastický problém verejného zdravia (AMR), a znižovať vplyv toxických chemikálií na živé bytosti a ich životné prostredie. Navyše tieto produkty ponúknu integrovaný efekt, kde pozitívne výsledky môžu rozšíriť naše spektrum použitia o skúmané a stabilizované probiotiká. Keďže táto téma zahŕňa širokú škálu možných prípadov, zameriavame sa na dva unikátne výskumné modely, ktoré sú študované pomocou najmodernejších metodológií.

 

 

Metológia výskumu a vývoja probiotickej skupiny

 

  • ODBER VZORIEK rôznych povrchov: zbierame baktérie z cieľových povrchov. Napríklad na srsť psov s cieľom vyvinúť produkt špecifický pre zviera;


  • SPRACOVANIE VZORIEK pri vysokej teplote: tento krok nám umožní zamerať sa na určité typy baktérií, najmä baktérie tvoriace spóry, ako sú kmene typu Bacillus (ide o formu mechanizmu prežitia baktérií; tieto baktérie môžu prežiť dlhú dobu) . Tvorba spór umožňuje, aby naše produkty zostali stabilné v priebehu času;


  • Tretím krokom je KULTIVOVAŤ ich v laboratóriu, aby rástli. Baktérie musia byť schopné rásť pri izbovej teplote a v kyslom prostredí. Musia byť prispôsobené podmienkam čistenia, ale aj obalom a receptúram našich produktov;


  • EXTRAKCIA DNA a ČÍTANIE GENÓMU (všetky chromozómy a gény). Tento krok nám umožní identifikovať baktérie veľmi presným spôsobom. Vyberú sa baktérie, ktorých genóm je bezpečný, tj tie, ktoré neobsahujú gény patogenity, nie sú odolné voči antibiotikám a nemôžu prenášať gény rezistencie na iné baktérie. Účinnosť čistenia vybraných baktérií sa potom testuje na špecificky vybraných povrchoch.



PROBIOTIC GROUP  JE JEDNÝM Z KĽÚČOVÝCH HRÁČOV V OBLASTI BIO-SANITÁCIE A UDRŽATEĽNEJ STAROSTLIVOSTI, PRINÁŠAJÚCI NA TOMTO VEĽKOM TRHU VÝZNAMNÉ ZDRAVOTNÉ VÝHODY.

 

Zdroj:https://provilan.com/eco-friendly-products/probiotic-group-company/our-research-and-development/